Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra dikter av en 4-åring.


Siljan är stilla.
Träden är fina.
Himlen är blå.
Molnen är vita.
Jag är ganska rosa.
Rosa som en flamingo.


.................
En fjäder
Fjäder har är två färger.
Svart och vit.
Från en skata.
Skata är min favoritfågel.
Den har så vackra färger och vingar.
Jag tycker om det vita mest.
Skatan flög över molnen
Jättesnabb utan att se att den tappade sin fjäder
Fåglar är gjorda av fjädrar
Människan är gjord av kött och lite stål.
Skelettet består av stål.
Då kan man aldrig, aldrig falla i bitar.
........
Stenarna och träden.
De är fina.
Så fina och färgglada
Träden är färgglada
Och stenarna nästan.

Det är gryning nu.
Mamma.
Skymning nu.
..... ...............................

Det är mörkt och ljust.
Barn tycker inte om spöktimmen.
Barn tycker om att leka kull.
För då får man springa.
Kulla först den ena, sen den andra.

Jag springer så snabbt jag kan.
Så snabbt som fåglar.
Jag ska visa dig.
Dig mamma




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 195 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-08-08 09:05



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Solstrålar
2017-10-15

  Lars Hedlin
Mycket bra!
2017-08-13

  Bjarne Nordbö
Återväxten är garanterad. : )

2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol