Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårt smultronställe (om jag fann min älskades röst)

Det sker mellan dina fingrar
Där jorden blir till droppar
och livet skövlas fram
Där syrerikedom slingrar över berget
och ekens rötter rotats djupt
så länge
att stammens mönster är orubbliga

Välj ljuset o var
det vackraste du kan
Mellan grenar o vissna löv
ska vi mötas i smultronbo
när hudens hårresa når fram
och vattnet sörplas in
i storm där vi får hålla hårt

Men också
i månskenets dimljus
I snöfall blir vi kvar
skyddar gör vårt mörker
som när vi viftat det förbi
åter ger söta näringsrika bär
och grönskande källor av syre

 




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-09 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena