Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karikatyrteckning

 

Hur ska USA återfå förtroendet

när en blind pösmunk

står vid rodret

och alla i besättningen

är nya och orutinerade

 

Under blond yvig kalufs

plirar ögon genom smal springa

munnen smal som ett streck

spretande fingrar i luften

 

Affärsman beredd till avtalsbrott

vilka som helst

så länge de gynnar eget intresse

 

Kisar och småler överlägset

Väger inte orden på våg

 

Tacksam för karikatyrtecknare

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-09 17:19



Bookmark and Share


  ULJO
Jag bara väntar på den dagen han kliver fram och säger att allt bara är ett skämt. Jag ville bara se om jag kunde gå hela vägen.
2017-08-14

  Bo Himmelsbåge
Joo... mannen ifråga är tacksam både för karikatyrtecknare och satiriker, eftersom han ständigt trampar i det falskt stämda klaveret, där de frambrölade tonerna är både gälla och
disharmoniska!
2017-08-11

    ej medlem längre
Han är i gott sällskap av en annan pösmunk som inte ens behöver karikatyrtecknare!
2017-08-09

  Ann V Åhsberg VIP
Ja, så sant och väl beskrivet. Tack!
2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg