Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ninananonias text med titeln ''Sorgligt'' kommenterade jag idag ... När jag läste vad jag skrivit så kändes det rätt att lägga in den även här ...


Skillnaden på kommunikation och vänskap ...

Ibland förväxlar vi 
kontinuerlig daglig kommunikation med vänskap ...

När vi dras in i en så kallad vänskap 
vilken ständigt måste bekräftas 
med vändande post, 
är det oftast inte vänskap 
det handlar om 
utan om 
tvångsbeteenden eller ’’possession’’
där vi tror att vi måste höras av 
minst två till tre gånger om dagen
för att vara försäkrade om 
att vår vänskap inte är på fallrepet ...

Vänskap i verklig mening är 
i alla fall för mig 
snarare att oavsett hur lång tid det förflyter 
emellan det att vi hörs av 
så fortsätter vårt senaste samtal 
där det förra slutade 
som om tiden som förflutit däremellan
inte funnits alls ...

Men också att den 
jag betecknar som min vän 
ställer upp när jag verkligen så behöver
så som jag ställer upp 
för min vän när den så behöver ...

Du är knappast övergiven
eller bortglömd av någon

- inte ens den du saknar svar
ifrån för stunden ...

Om det är någon som är värd 
att bli prioriterad i ditt liv 
så vet du inom dig själv 
att om du inte får något svar
så är det dags att själv höra av sig 

- inte per mail 
utan per telefon
eller 
att fysiskt åka över och knacka på 
för att kolla hur din vän egentligen mår ...

Om den du tror är din vän 
uppenbarligen inte 
prioriterar dig som sin vän 
utan helt enkelt dig fullständigt 
nonchalerar och ignorerar 
utom när den själv vill och så behöver ...

... Då är det inte någon 
du ska sakna svar ifrån 
utan snarare någon du 
ska vara tacksam för
att du slipper i ditt liv 

- Det ger utrymme för dig
 att släppa in verkliga vänner i din tillvaro!

Denna kommentar kändes angelägen att
fler får tillgång till att läsa
Därför har jag redigerat och dispositionerat om den
för publicering bland mina texter här!

______________________________________

Obs! Tillkommen och publicerad här tidigare i januari 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-09 19:54



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Och svartsjukan i hemmen kan nämnas i sammanhanget som tyvärr förpestar alltför många relationer.
2017-08-11

    Sefarge VIP
Man kan skriva personligt
Till "alla ""men man kan
ej vara vän med alla
Det räcker varken
tid eller krafter till
För någon människa
Svårare än så är det
Väl ej?
;)


2017-08-10

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Den viktigaste och första vännen bör alltid vara sig själv,för blir man ovän och sviker sig själv,då är det riktigt illa.
2017-08-09

    Orkiden
Denna text är så bra och viktig, för exakt så är en äkta vän mot varandra..
Tack! För att du delar med dig..
2017-08-09

  Angela Bohlin VIP
Klokrader....
2017-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP