Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagolik


Grodkungen söker igenom riket.
Prinsessorna ska prova lyktor,
trådar och halsband av spik. 

Det finns alltid
tre tillfällen,
tre problem,
tre lösningar. 

För det första: en hel grop grävd.
Hur ta sig över? Skaka båten!
Sedan uppslukad av vargen.
Varför är mormor så blek? Rulla sten!
Och slutligen kommer styvmor.
När är balen? Ät din sko! 

Utan skor får man sedan vandra
som en skalbagge i kavaj
tillsammans med äggmannen
som bjuder häxan på kakor.
Vägen är alltid alltför lång
och skogen ligger alltid i dunkel,
men halsbandet av spik
kommer alltid att lysa på din stig
och du lever så där lagom lycklig
i alla dina dagar innan du stelnar sagolik.

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 307 gånger
Publicerad 2017-08-10 06:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson