Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inger, Jeff och jag

 

Vi träffades på Kristallen en kväll när jag var ute själv.  Inger var där med sin vännina Pia. Hon var söt i sin bruna klänning, tyckte jag. Vi blev goda vänner hon, Pia och jag. Vi gick ut tillsammans varje kväll. De visade mig nya ställen i stan som jag inte kände till.  Inger pratade mycket om sin amerikanska pojkvän. Han skulle komma och hälsa på om några dagar. Hon berättade om sin vistelse i USA och om hur vackert det är i Arizona öknen. Jag blev lite kär i henne och jag försökte dölja det men det var jag inte så bra på - hon såg det. 

Hennes amerikanska pojkvän kom till slut till Sverige, till min förtret. Inger bjöd mig och Pia på middag tillsammans med Jeff från Arizona öknen. Jag låtsades ha trevligt men efter ett tag orkade jag inte spela teater längre så jag ursäktade mig och gick därifrån. Jeff blev kvar hos Inger.

En vecka senare ringde Inger och frågade om jag kunde komma hem till henne. Hon sa att hon var var ledsen för att Jeff hade åkt tillbaka.  Jag kom hem till henne, hon pratade och jag lyssnade. Sen reste sig Inger, gick till sängen och bad mig komma och hålla om henne. Jag sa att jag tyvärr inte kunde det för jag måste hem. Och det kändes bra. 

 




Prosa (Kortnovell) av Onomatoprofet VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-10 08:55



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Fin och tänkvärd berättelse. Du gjorde helt rätt, både för din egen och hennes skull.
2017-08-10

    ej medlem längre
Som författarjag, alltså... :-) Något som jag skulle önska att fler gjorde IRL.
2017-08-10

    ej medlem längre
Bra att du tog ansvar för vad som kändes bra för dig och inte.
2017-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP