Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELGELSE

så mycket smuts jag fått lämna bakom mig

det är en underbar reningsprocess

så mycket bråte som bränts och som brinner

det där som förde mig in i tristess

allt det som lagrats i själens domäner

och som var hinder på vägen jag går

får sköljas bort nu av himlens fontäner

så jag kan följa i Mästarens spår

 

 

det kallas helgelse och den är Guds verk

och inget jag kan iscensätta här

Hans ok är milt och Han tuktar av kärlek

var son och dotter som Han håller kär

jag tackar Gud för att broar har brunnit

jag tackar Gud för en ny morgondag

tack för att tvångströjans makt har försvunnit

och Din kraft fullkomnas när jag är svag

 

 

LARZ GUSTAFSSON 10/8 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 276 gånger
Publicerad 2017-08-10 10:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, mycket viktigt, utan helgelse får ingen se Gud, står det!
2017-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP