Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man är en beteckning på den fullvuxna människan med biologiskt hankön till skillnad från dels ett barn, en pojke, dels en vuxen hona, som kallas kvinna. Termen "man" används dels avseende manliga biologiska könskaraktäristika, dels för de olika kulturella


Att vara en man

Att vara en man
är att veta vem man är

Vad krävs för att veta vem man är?
Att konfrontera sina brister
Se sig själv
Våga att se sig själv genom andra
Att välja att förändras
Det är svårt
men det ska vara det som krävs
för att bli en man

Jag har vågat
att utmana

Jag har vågat
att skåda mig själv
med alla mina brister

Är jag svag eller stark?
Är jag en man nu?

Jag vet verkligen inte vem jag är
är jag god eller ond?
Båda delar antar jag.

Inom mig tär det mig itu
vem jag är och vem jag måste vara
att vara stark, för jag är en man
det betyder att inte lyssna på vad alla säger
men också och vara ödmjuk
och lyhörd
det innebär att vara trygg i sig själv
det innebär inte att vara vilsen
jag är vilsen.

Jag är en man
men jag är vilsen
svag

Vad är det för någonting som tär allting itu?
Är det demoner som rör sig i mitt huvud?
Är det att allting jag sett alltid kan vara annorlunda?
Min världsbild förvrängs
Jag förvrängs
Kan jag ens lita på mina egna tankar?

Att vara en man
Allting bör vara så enkelt
Men att vara mig är inte enkelt.




Fri vers (Fri form) av fallen
Läst 337 gånger
Publicerad 2017-08-10 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen