Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sunset boulevard

 

Det var praktiskt taget som jag hade tänkt mig:

                 Smutsiga boulevarder,

 hemlösa som letade

en smula tillvaro,

                    misslyckade skådespelare

med infekterade sidoplaner och

                           sol,

massor utav sol och värme,

                nästan så att jag drunknade i

i all helios –

                  LA i ett nötskal

 

Jag satt på kaféet:

           ett sånt där klassiskt kafé som jag bara

trodde fanns i filmens värld,

                   med ovala bord inneslutna i bås och

halvfabricerade bakverk

 

”What do u think about America, sir?”

                   Jag tyckte det var en märklig fråga och sa

till den lågavlönade servitrisen att det var

                                    som att fråga

”What do u think about food?”

 

Hon tyckte nog jag var knepig. Hon skakade på

                      huvudet och fyllde på min kaffekopp

Jag frågade henne

                         ”What do u think about war then?”

En märklig fråga enligt hennes tycke, och hon sa

                           ”I don’t know. It’s like asking: ’what do u

think about life?’”

 

Efter en kanna kaffe, en halv bagel och en bit

                                 hallonpaj reste jag mig för att gå hem

till hotellet på Sunset boulevard

                               10 dollar inklusive dricks låg på bordet:

väntade på att bli upplockat av hennes skilkeslena

                                   händer

 

Innan jag hann öppna dörren skrek hon

                               ”Hey kid!"

Jag vände mig om och tittade in i hennes

atlantblå ögon

                           ”What do u think about me?”

 

Jag funderade en stund och sa sedan

                              ”Too good for this world”




Fri vers av henke_r
Läst 348 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-08-11 00:24



Bookmark and Share


  aol
Tack för en bra tankeväckande skrift.
2017-08-22

    ej medlem längre
jag ser det du skriver
2017-08-17

    ej medlem längre
En text enkel att kommentera. Den är bra, ger liksom inte upp, sista raden andas: fortsättning följer ...
2017-08-13

  Kungskobran VIP
Its fantastic , hade hon förväntat som svar på frågan what do you think about America , sådan är jargongen även om man inte menar det.
Food is great , hade hon också svart.

Roligt och humoristiskt skrivet.


2017-08-11

  BenGust VIP
Atlantblå applåd för ett närmast Hewingwayskt stuk i ordväxlingen.
2017-08-11

    Sefarge VIP
Ett mycket bildrikt Möte
Nästintill projektoriskt
surrande fint "filmiskt
skalderat"
;)



2017-08-11
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r