Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår rytmiska spegel

Toner ljuder och perceptionen sätter in. Eventet musik uppstår . Klangklustren korrelerar till ett artikulerat knippe energi. Den musikaliska syntesen slås an genom ljudvågesmältans rörelse. Stämmor i samtidighet och i växelverkan gräver djupa gångar och kräver flockar av uppmärksamhet. Genomlyses vi av styckets totala svängverkan, utvecklas vår hörsamhet mot natur och vårt väsen, och förlänar oss ett ögonblicks klarsyn och närvaro.

Vårt medvetande och vår kropp utför en interpretation av den harmoniella och rytmiska speglingen varvid vi lokaliserar nollpunkten och dominantens energistegring mot mollbestämd rymd.
Vid uppnådda höjder oljar rytmiken in vårt mentala lok och förser oss med genomskinligt glas,
där ramarna utgörs av erfarenheten. Sedan ångar vi utmed himlabranten, möter en avväpnande kadens, och tonar ned i ett tonika-stall.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-11 09:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och poeten är försteviolinist i litteraturens orkester.
2017-08-11
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP