Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slitage

~~~


det är hur de där frågorna
som hon befarar
att aldrig få svar på

tränger sig på

oinbjudna


och liksom skaver
irriterar

förorenar

livet
luften
kärleken


det är hur de där frågorna
sliter ojämnt

och inte låter henne läka




~~~




Övriga genrer av Markattan
Läst 697 gånger
Publicerad 2006-05-27 12:24



Bookmark and Share


  Emfre
Fantastiskt! Bildspråket är talande. Dikten träffar, man känner igen sig utan att det känns trivialt. Det känns unikt och eget. Tack!
2006-06-09

  volatile
det är fan precis så det är.

"det är hur de där frågorna
sliter ojämnt

och inte låter henne läka"

bra som fan. gillar dina barbetraktelser också måste jag säga med.
2006-06-06

  Ylvavirvla
Ja, ältandet kan nöta sår på själen.
Men som sagt, måste man verkligen ha svaret?
(helst... så man kan älta vidare...suck)

Snyggt och bra tänkvärd!
2006-05-28

  Agnes
BOKMÄRKE!
Du skriver med sådan perfektion att det vore förmätet att försöka med ens en "konstruktiva" kommentar.... Se 5:an som en femhundring!
2006-05-28

  Bodil Sandberg VIP
Det här är oerhört spännande...jovisst ångestladdat men ur poetisk synvinkel även mycket spännande...sista raden avslutar på ett perfekt maner....
2006-05-28

    ej medlem längre
"det är hur de där frågorna
som hon befarar
att aldrig få svar på
tränger sig på

//...och inte låter henne läka"


Ja. För när man har förstått en liten sak så dyker nästa tanke upp, och förstör allt man byggt upp igen. :( Väldigt fin, och perfekt titel.
2006-05-27

    leave
jag har inget mer än att säga att du nyss förvandlat tankar till ord.
helt perfekt!
2006-05-27

  swimsus@gmail.com
En längre variant a la Markattis..Funkar helt strålande.
Tycker om titeln, den passar ypperligt bra tillsammans med
resterade text.
Helhetskänslan är gripande och lämnar inga tvivel över svaren
som hoppas dyka upp.
2006-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan