Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
”Hjärtstilla ska bli en fin liten naturdikt, ingen kommer tro att Scarlett Miryam kan skriva sådant – och, inget förbannat våld!” Mmmm. Ibland glömmer Scar vem hon är.


Hjärtstilla



HJORTAR


”Hondjur, de vidgas livligare. Man har aldrig sett en sådan oreda i naturen.”



man flyttade henne med grepen
efter plöjningen, hemvändarna

planterade rötter som minnesmärken,
kände henne ödslad;

tiggare, tigg från jorden,
naturen har gjort dig sin skörd:

benen minns inte köttet som täckte dem,
men de minns hennes ögon över dina



(fotstegen, de tätade vildarna;
ibland är hon djupare,

flankerna spjärnade mot brunst:
ibland är hon midvinter)



en sådan kvinna växer revbenigare,
lämnad med huvudet nedåt

dårrepen, avlerskor av jägarstammar
men varje hundtass kommer att blomma ut

till ett vårdtecken,
hungern ur marken:

jordsjukan, hur hon plundrats



SKÖRDELÄGE


”En man som vill behaga gör det dränkt i blod, det är ingen rättighet. I detta distrikt är kroppen bara en del av miljön man lämnar bakom sig.”



drog min dotter genom högafflar,
hennes morgon skårad av livstid

till ruiner när de vilseledda
tiger mig som åkermolke,

bettlare mot mina kinder:
i naturen finns inga blodsdroppar,

din säd är din skymning,
sången om en rådman



(hur var djupet
under dina händer,

”jag höll henne blixtrad,
kronan mot lemmar

där klövar börjat mjukna,
drabbarna mot gryningen”)



fruktan
är det längre inom dig,

dina barn levrade som oxblod,
märkena av flykt

där fadern lagts under kväll,
skopor av hennes kärlek:

om du skriker,
skriker du in i mig



JORDMÅN


”Hjältar, ingen kunde driva undan oss. Det här är en plats för krönta.”



världen, det stora djuret
håller dig brännmärkt tills

fluglarverna kommer,
julrosor över mina sår:

kroppsskada
är den brutna lagen,

slånbären vitnar av högmod,
landsrövarna



(vi lever av huden
vi slitit av andra,

kapuner
räknar slaktdagar i solstånd:

en hovnarr har smetats,
leve hovet)



mot blodets katapulter ligger din evighet,
skövlarna rävsaxade

när jag fann dig,
min skönhet vetefält och ålderdom

och döden ett ting, förövad
sin egen skuldra,

varför en häger drivs till ögonen
som skördeglädje och

den är så lång,
den sista utandningen är alltid så lång:

din smärta har fött ett rådjur.






Fri vers av Scarlett Miryam VIP
Läst 677 gånger
Publicerad 2017-08-11 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Scarlett Miryam
Scarlett Miryam VIP