Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
augusti 2017


Vilande ögon

Ögonen vilar mot grönskande träd.
Vindbyar leker bland ängar och säd.
Ratten känns vänlig och sval i min hand.
Glittrande sjöarna svalkar vårt land.

Motorljud sjunger för ande och kropp.
Deadlines förbleknar och ersätts av hopp.
Mänskor att ständigt förhålla mig till
glömmer jag nu när jag går vart jag vill.

Avlägset land ger åt sinnena ro
avlägset land där ibererna bo.
Språkörat vaknar och gör mig till tolk
fylld är min bägare, borta mitt smolk.

En dag ska åter kontorslivets dis
skymma min blick, något stelnar till is,
men för en stund medan vind smeker säd;
vilande ögon mot grönskande träd.




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 547 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-11 20:24



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Mycket njutbart komponerad med fina detaljer och rim och reson.
2020-09-19

  morgonstjärna VIP
riktigt fin rytm och rim
bilderna rinner förbi.
2018-04-27

  "Silver" VIP
Rolig kontrast i den här!
2018-04-22

  Syrran77
Skön semesterskildring! Som vanligt skriver du perfekta rim med en oklanderlig rytm.
2017-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Rafael