Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fransk turism




Jag önskar jag vore en turist. Jag skulle bekymmerslöst
spatsera på gatorna där jag bor och titta på människorna.
Jag skulle vara nyfiken och prova roliga hattar, och min
dotter som liknar mig skulle skratta. Jag tror jag skulle vara
Fransman, och lite solbränd med skrattrynkor

Sedan skulle jag skymta mig själv som hastigast och undra
vem DET var. Jag skulle undra vad som tyngde mina axlar.
Vilken dröm som drev de smala benen genom folkmassan.
Jag skulle undra om jag bodde här, om jag var född här?
Vilket liv jag hade och om jag hade någon att gå hem till

Jag önskar att jag vore en turist, för lika snabbt skulle jag
traska vidare igen mot nästa restaurang, boutiqe,
mot bästa recension. Det finns ju så mycket kläder,
degknyten, främmande språk, dofter, smaker, kurer,
massage, glass - Mulberry street! "Dags för en selfie!"

Vidare så skulle jag ju bli tvungen att åka hem. "Tänk att bo
här, det skulle jag aldrig kunna. Men vilken stad va?!"
Sedan skulle jag ta våra minnen och låsa in dem i ett
gammalt vitrinskåp i ett tyst hus på franska rivieran och
glömma mannen med de smala benen och sorgsna ögonen.

Ja, jag önskar att jag vore en turist.







Fri vers (Fri form) av jimmy welleby
Läst 492 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-11 20:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby