Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När mäktiga träd ska dö.


Träd
som gav skugga och skydd 
prasslande lövverk i grönskan
mäktiga lungor
storytellers
med hundraåriga rötter i historien
- ni ska dö
Jorden skall varda oskyld 
fråntagen sina hemligheter när vintern nalkas
bränd av solen till sommaren
Ett underjordiskt rotsystem ska minnas 
en tid
hur sågklingor sjunger 
skälvningen 
brottet
sedan är allt obarmhärtigt ljust och tyst







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-11 23:22



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Jag vet att träd ibland behöver tas ner men varje gång jag är nära så värjer sig hela mitt inre... jag blir upprörd på riktigt. Tack för den här viktiga dikten.
2017-11-23

  Eva Langrath VIP
Stark bild av ändligheten
2017-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger