Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet av magi och stenar


Längtan når inte fram i väntan.
Kärleken är avsaknad i förväntan.
Alltid åtrår du att undvika be,
samtidigt lättad av att alena le.

Sorgligt och utan nytta är din tystnad.
Så har vår sång bytts ut mot lystnad.
Oavset hur du och jag ber.
Skapas inte magin mer, de goda minnena blir inte fler.

Min värld som blev rörd av dina förfäders rötter
minnet av att höra vårt barns fötter
vilset du frågar om det finnes ännu en chans
mitt liv, vårt liv, det saknar helt en balans.

Se den av sägner så omspunna platsen,
Ukraina, vars saga blev känd kring palatsen,
slott ännu stolta, men ekande tomma.
Säg, när ska solrosor åter få blomma?

Var finns de omtalade drycker som lenar?
När hjärtan från landet är gjort utav stenar.
Längesen var det som sann kärlek blev brygd
i denna magiska avfolkningsbygd.




Bunden vers (Rim) av fallen
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-11 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen