Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låt ingen bedra dig! Allt är Guds verk, av bara nåd. Men vi måste öppna våra hjärtan.


BLIXTBELYSNING

ditt liv i blixtbelysning

en laserstråle skär

och plötsligt blir allt blottlagt

av ljus från ovan där

ska du fly in i skuggan

i religionens värld

när innandömet drabbas

av Ordets skarpa svärd?

ska du ge Honom rätt som

nu diagnosen ställt?

vill du nu bortförklara

den dom som Jesus fällt?

ska lögnen bli din tillflykt

fast Frälsaren är här

med sanningen om vägen

som till Hans himmel bär?

för kyrkligt tingeltangel

kan aldrig rädda dig

från syndens tunga bojor

som även fjättrat mig

du kan bli fri och salig

som jag ju en gång blev

från plump i protokollet

till härligt kristusbrev

 

 

LARZ GUSTAFSSON 12/8 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 364 gånger
Publicerad 2017-08-12 11:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tusen tack!
Ja, exakt.
Tomma händer på tomma huvuden (som Bill sade). Meningslösa ritualer och ceremonier. Fäderneärvda människomeningar, slugt uttänkta fabler och ett självvalt gudstjänstväsende.

"Den religiöse demon", som Aage Samuelsen talade om.
2017-08-12

    ej medlem längre
Religioner, vilka det än är, har bara ställt till elände. Gud, endast Gud är fullkomlig och sann!
2017-08-12

  mare VIP
Underbart!
2017-08-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP