Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text dierkt ur märkligheten..


du luktar nyss öppnat hav

 

Och sen ska man sakta skavas av likt en tråd mot bjälken. Se hur tråden delas och glittra en sista gång i skenet från en nästintill gömd måne. Och så ska man se hur löven färgas grå under gammal snö. Se hur båten ligger kvar i isen. Packa väskorna. Vänta in nästa tåg.

Du lever i mig. Skratten växer sig mjukt starkare. En hand på min mage. Min oro vill du vagga sovande igen. Säg, är inte ljuset klarare nu. Växterna grönare. Regnet friskare. Och säg, längtar inte brunjorden oss. Diset av brända sopor och den salta lukten vid fiskehamnen.

Sakta ska vi gå. Och lägga marken under våra fötter. Släppa in hettan.

Och sen ska jag skavas. Som en tråd mot en bjälke.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 657 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2017-08-12 15:58



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
"Och sen ska jag skavas. Som en tråd mot en bjälke."

Oerhört bra.

Grattis till Utvald text!
2017-09-26

  Gunnar Hilén VIP
omskrivningar kan ju ses som poetens signum...en "typisk" kerstin skriver-dikt

jag ser den förbannade kampen som behöver en varm hand för att fortsätta orka...in i en ny mognad/fas/ålderdom...livet trampar dig framåt
2017-08-30

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Du skriver alltid bra. Men som oss poetiskt intresserade så gör du också en del onödiga omskrivningar. Jag har själv råkat ut för det och försökt rätta till det så långt jag insett mitt misstag.
2017-08-17

  Jan Widströmer VIP
Originell sammansättning av bilder, stämningsfullt och lekfullt.
2017-08-14

  Lars Hedlin
Gillas mycket :)
2017-08-13

    ej medlem längre
Du skriver magi som man bara vill drunkna i, som ett "nyss öppnat hav", livet underbart och klart.
2017-08-12

  Larz Gustafsson VIP
"Nyss öppnat hav", det gillar jag verkligen. Vilken allegori!
2017-08-12

  Goraxy 89 Orion VIP
"Och sen ska jag skavas. Som en tråd mot en bjälke."
Slutklämmen som sammanfattar det märkliga livet - Men man vill inte skavas av, inte jag åtminstone. Ibland undrar man hur man fått en så dålig karma? En buse som hamnat på skolhem?
Men att ha någon att gå vägen tillsammans med (Smärtornas väg) Att inte behöva vandra ensam och törstig - DET ÄR STORT !
2017-08-12

  lodjuret/seglare VIP
Sakta klucka tidens vågor, likt förälskat indränkta i lågor, texter göder sinnen, likt halvt glömda minnen, vatten o eld iklädd togor?
2017-08-12
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP