Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus

Den Jesus
jag känner
vill inte
bli dyrkad

är ingen
charlatan
eller självutnämnd
religionsgrundare

han drar sig undan
överdrivna
anspråk

talar om
sig själv
som tjänare
och människoson

men hans
identitet
skär genom
berg och klippa

han går in och ut
genom den trånga
porten

fåren följer
hans tonsäkra röst




Fri vers av Petter Wingren
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-12 22:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns bara en Jesus.
2017-08-13

    ej medlem längre
En så fin beskrivning av den Jesus du känner.
2017-08-13

  Larz Gustafsson VIP
.

Den Jesus jag känner är Gud. Den Ende, Sanne Guden. Inte en tredjedel av en trehövdad hydra som teologer kallar treenighet. Inte heller den halvgud/ärkeängel Vakttornets falska profeter framställer Honom som.

Har du lärt känn Jesus genom Hans Ord eller genom prästernas lögner?

2017-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren