Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bokmärkesdagen

Jag samlade på bokmärken
när jag var barn
som alla mina vänner
vi bytte med varandra
önskade som present när vi fyllde år
eller kanske firade namnsdag
rödaste rosor och förgätmigejer
med glitter och spetskanter
de finaste klistrade vi in i en bok
de bytte vi aldrig bort
men andra kanske inte var så fina
de fick ligga kvar i chokladkartongen
och tummades och nöttes
slänga dem kunde man inte göra

Jag är gammal nu
sparar inte på bokmärken längre
men minnen av dagar som kommer och går
den här dagen är en bokmärkesdag
med röda rosor och blå förgätmigejer med glitter




Fri vers (Fri form) av Annaemi VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-13 09:32



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Igenkänning om bokmärken i din fina dikt. Jag har givit min bokmärkessamling
till sondottern, hon blev glad men la dem
i en av sina lådor. De har ju annat att
pyssla med nu för tiden.
2017-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP