Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitterlek från Lejtix - också ur visfantasi om Gengalå

Bortöver värmestugor, visthusbodar, gran- och tallhedsskog i hjärtat av Gengalå, finns nybyggarsamhället Lejtix. Här huserar 1700 bofasta samt ett okänt antal korttidsbesökare.

Uppskattningsvis rör sig minst 5000 personer runt om i Gengalå-reservatet. Till området dras mest individer med kreativ ådra utan att fördenskull ha det som profession. Många av de hitresta kommer från Karelen, Mongoliet och Sibirien, men har lärt sig svenska på egen hand. Andra kommer från Storbritannien och övriga Norden. I Lejtix och runtom i Gengalå tillägnar de sig nya aha-upplevelser, strömningar, idéer och får det tankeutbyte de förväntar sig.

I Lejtix kryper
inte tystnaden
upp i nåt hörn
det som inte sägs
bör tas till vara
enligt syster Lara

I Lejtix luppas
mutationer i
evig envig mot
(det) antiresistenta
är av största vikt
med sekretess så strikt

I Lejtix trummas
transparens in i
bejakandet
livselixiret
Allkonstestradören
finns nog med i kören

Här genomströmmar
de kortidsdrömmar
du burit på
Här vildmarkstöms
ångest ingen döms
utifrån skrå

Du framtidsjammar
vid bäverdammar
hör skogens rå
Du tvehågsnar
glöm tillvarons narr
bygg nytt stryk då

Herr Santim handskas
med illusioner
ni manar fram
Fru Diore
ser ert väsen och
er inre damm

Vi ordleksskapar
ur litteratur
och resans gång
Vi sjungpratar
om Lejtixandans
själ och dess sång




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-13 12:36



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Låter som en smått "exotisk" plats med annorlunda värderingar än övriga samhället.
2017-08-13
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP