Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ända sen barnsben har cirkus- och tivoliatmosfären fascinerat


Magisk afton i nordöst

In mot lavendelplan, dess doft och tivoliritual för svarta spådamer, ringmagiker, och tungomålsjoddlare. Klimatkreatörerna kör med sina visuella effekter i 3D, medan clownvännerna ler charlatanskt mot förbioljande tusenkonstnärer. Därefter de jordglobsjonglerande och de akrobatdykande utsiktstörstarna, alltmedan metallspånet från genvinkelkonstruktörerna fyller tommar fickor.

Det är sällsamhetens afton för religionsfiskandet i neonfontänen. Och alla dessa riddare av de tusen robringade tingen skiftar meditationsbanor. I kväll lyser natt, skrockar lavendelnarrarna, hänger upp sina glödlampsgirlanger och tolkar skönhetsminer. Tivolikänslan ångar även in bland fröjdande alver och salsande druider på beachen, ett stycke länge bort, utefter Torne älv.

Så tar gycklarna vid och ett stort antal servila smilfinkar blåses på sitt ränksmideri och sår bara mildhet ur hattarna. Lavendelpiporna tutar till klarinetthottarnas synkoper där vimpelkulörerna svänger mot fonden av vackra ben. Allteftersom timmarna löper fångas de in av uppvindar och ebbar liksom festen, ut i stiltje.




Fri vers (Prosapoesi) av BenGust VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-13 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP