Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orientering II

kartan finns inte i uråldriga läror
inte i de lärdas uttolkningar
eller i vetenskapens slutsatser
nej där finns inte kartan

men för den som har ett öppet sinne
finns där samlad visdom,
från de som gått före dig,
visdom om finnandets metod

ofta uppblandat med trångsynthet,
förvrängt av självupptagenhet
och missfärgat av ensidighet
för även de var bara människor

kartan finns i dina medmänniskors hjärtan
ofta dold under tjocka lager av skam,
nedklottrad med självförakt
och med de nötta och avskavda partier
som brustna förhoppningar med tiden ger

så innan du går förbi främlingen
innan du avfärdar den fattige
innan du osynliggör den utstötte
stanna upp och fundera
kanske har du framför dig
en av kartbitarna du saknar




Fri vers (Fri form) av Mattias Alveteg (Lavtege)
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-08-14 13:27



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Riktigt bra och tänkvärd fortsättning på föregående text...
2017-08-18

  Drömfångare
Iiiiih, rysningar på slutet o.O
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Alveteg (Lavtege)
Mattias Alveteg (Lavtege)