Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilder från Google


SKOLAN DÄR DET SÅDDES

här såddes det i mitt hjärta

här vattnades det med bön

och syndens och sorgens smärta

blev sedan till vila skön

här fick ateisten mothugg

ett budskap från himmelen

när jag sen led andlig skörbjugg

kom Jesus med frälsningen

 

 

för dagar och nätter gick ju

och snart dök det upp ett ax

en skörd hade sådden blivit

och jag gav mitt gensvar strax

ty själen var trött av tomhet

och livsglädjen den försvann

men jag satte tro till Honom

som kom och som övervann

 

här såddes det i mitt inre

jag gick ifrån sådd till ax

och en dag var tiden inne

en höstafton var det dags

då blev jag med ens så liten

och motståndet lades ner

jag kom till Gud trött och sliten

till Honom som allting ser

 

 

nu sitter jag här i solsken

i lugnet på skolgården

tack, Fader för det som såddes

i hjärtat för längesen!

 

 

LARZ GUSTAFSSON 14/8 2017

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 532 gånger
Publicerad 2017-08-14 13:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så skönt att det finns en väg ut ur tomheten och bedrövelsen annars vore livet meningslöst! Bara hos Gud kan den sargade få ro!
2017-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP