Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mammaliv


KRIGSHANDLING - haiku

Förlorat ordkrig

väckte manligt vredesmod

kvinnan ska tiga




Bunden vers (Haiku) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-08-22 16:43



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En haiku som säger mycket...så vill man inte ha det...
2017-08-26

  M.Eta
Aldrig, kvinnors talan behövs!! Text spm kan väcka debatt! Bra!
2017-08-23

  Anya VIP
Kanske ett minne från förr? En situation för din mamma? Jaa ordkrig är inte att leka med...jag har dem med mina barn. Mest med min äldsta men han har lugnat sig nu...är vuxen.
2017-08-23

  ULJO
Det var i en förlegad tid det var på det viset. Nu har alla lika stor rätt till yttrande, absolut inget annat.
2017-08-23

    ej medlem längre
Usch och nej inte igen. Din haiku träffar mitt i prick och gör ont. Det ska inte vara så..
2017-08-22

    ej medlem längre
Orden kan ha en stark makt. Därför är det inte förvånande att patriarkala strukturer föredrar att utöva härskartekniker eller annan tyst makt, så att kvinnan vet sin plats och tiger. Kanske är maktförskjutningen annorlunda i många relationer där kvinnor ofta har övat sig i att verbalisera känslor i högre utsträckning. Men jag vill inte starta krig nu, bara reflektera.
2017-08-22

    ej medlem längre
Medan de flesta kvinnor försöker bli lyssnade på, förstådda och stöttade för att kunna vara ett stöd och en äkta partner, betraktar tyvärr många män det hela som tävlan om makt och något slags krig. Istället för att bidra till samverkan och det riktigt goda livet för alla, tolkar dessa män orden "i nöd och lust" som att de själva ska leva i lust och alla andra i nöd...
2017-08-22

  Marita Ohlquist VIP
Ånej, våra kvinnliga röster skall skalla, orden är till för alla!
2017-08-22

    ej medlem längre
Manligt/kvinnligt...ojämlikt och bittert.
2017-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP