Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns många egenrättfärdiga, självgoda hycklare som gömmer sig bakom andras misslyckanden för att täcka sin egen reträtt. VE er!


LAODICEAANDEN

det Ord som såddes bland tistlar

och törne som förkvävs

apostlarnas epistlar

som inte efterlevs

församlingen som backar

från annorlunda liv

när tomma tunnor snackar

går satan till offensiv

 

där seglar ekumenia

med flaggan sin i topp

bekvämlighetens fana

besudlar Kristi kropp

med statens subventioner

går allt geschwint och lätt

ett liv med mutmiljoner

känns riktigt, mysigt och rätt

 

 

var kärlekslös - säg sanningen

nej, ljug dig kärleksfull

så får du vara med för dina

kompromissers skull

en välanpassad, kultiverad

passar alltid bra

i laodiceas tidsålder

är det sådana man vill ha

 

 

LARZ GUSTAFSSON  15/8 2017

 

Tack och lov för profeter som vågat stå upp och gå mot strömmen!

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 340 gånger
Publicerad 2017-08-15 14:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skildring över tidsandan och förhållningssättet i kyrkorna. Subventionerna är ett effektivt sätt bakbinda friheten!
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP