Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långsamhet

Långsamma minuter
tassar i strumpor
svårt att finna ro
när natten blänker
mörkret skrämmer
skuggors dunkla ljus
föds i melankolin
svårmod det skänker

Långsamma droppar
regn mot asfalten
i rännstenen faller
livets avigsida
flaskan på stenarna
gav inte någon lycka
tom och utan näring
och själen fick svida

Långsamma dagar
ensam utan någon
en vän att älska
på ett villande spår
tåg mot ingenstans
färd i tristessen
resan i sig själv
gräver djupa sår

Långsamma sandkorn
rinner i förtvivlan
torn utan tinnar
utsikt ganska trist
en tändsticka i natten
en låga utan hopp
tankar i rummet
en riktig dysterkvist

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 598 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-08-31 13:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En tragisk verklighet för många...berör...
2017-09-08

  Lars Hedlin
Så starkt i beröring
2017-09-07

    ej medlem längre
Sorgligt öde när man kommer i en situation då flaskan blir enda trösten!
2017-09-04

  Anya VIP
Jaa så här har nog en del det. Tror att många som tar till alkohol har en psykisk ohälsa.
2017-09-03

    Dan Myrbeck
Alkohol ger bara glädje för stunden,
så det är inget för en sund en.
2017-09-01

    ej medlem längre
Vemodig vacker och väldigt fint tecknad är din text..
2017-08-31

  Marianne Räf
Stämmer mkt bra på tiden, f.n. Den
går, ju så väldigt långsamt! Så man
kan undra, är det nått som inte
stämmer??? Bra skaldat, som vanligt!
2017-08-31

    Elisabeth Nilsson VIP
En verklig beskrivning av många ensammas vardag, skriven med stor medkänsla i orden.
2017-08-31

  Blomma-Stjärna VIP
dysterkvist möter medkänsla - i form av dikt med rim/rytm!
engagemang ger bot i förtvivlans stund.
Bra så!
2017-08-31

    ej medlem längre
Levande skildring av det som, dessvärre är en verklighet för många.
2017-08-31

  lodjuret/seglare VIP
Jo, visst. Men vad är tristess? Om annat än frånvaro av underhållning? Av egen eller andras kraft. Om någon verkar ha det tråkigt och som nervöst trummar närvarande eller som frånvarande med sina fingrar. Det måste vara illa återhållen lust att verka. En del människor skriver, andra läser det skrivna. De behöver då inte klättra på väggarna utan känner sig engagerade. Om än blott för stunden. Utan att säkert veta det, gör du här en gärning. 'Underhåller trupperna.' De som ännu väntar i startgroparna på att höra signalen slå från rött till gult och grönt. Kan du verkligen göra mycket mera?
2017-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om, dessvärre, mångas bittra verklighet!
2017-08-31

    ej medlem längre
Ensamhetens smärta bor i dina ord.
2017-08-31

    ej medlem längre
Väl skaldat om en tillvaro i hopplöshet.
2017-08-31

  överlevaren VIP
Ett livsöde som berör...bra skildrat!
2017-08-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO