Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten recension på min lilla lista läkemedel.


Lobotomera mig Rädda mig

I mitt huvud råder oreda
Hjärnans nervtrådar har på nått sätt
trasslat ihop sig
Dom har blockerat signalerna
till mina ögon

Med lite tur får jag se någonting
Om min syn kommer till användning
så stirrar den in i en tunnel
Enda vägen jag vet
är ditåt

Men ju längre jag tar mig fram
Desto mer vilse blir jag

Fluoexetin knaprades
men ingenting hände
Venlafaxin var nästa försök
men ingenting hände

Jag slogs sönder
av den jag inte var kär i
Det var visst bara på låtsas
Det var vackra lögner som
som trasade sönder det lilla
som fanns kvar av mig

Jag kan inte minnas
vad som hände
under sex månader
efter det

Eller jo. Jag gjorde ingenting.
Verkligen ingenting.
Levande död.
Jag ville dö.
Jag har alltid längtat till den.

Jag vaknade till slut.
Fick tillbaka mina känslor.
Som dammluckor som brister.

Mina känslor skapade svallvågor
Lamotrigin gjorde sjön stilla
Bedövade mig
ställde mig likgiltig

Jag har inte skrivit någonting på länge
Det gör ont
Med lugnet försvann inspirationen
det är tomt på ord

Mot svårmodet doserades Mirtazapin
Jag sov sött
vande mig
blev svårmodigare
behövde någonting mer

Någonstans åt jag Quetiapin
I röran är det svårt att minnas när
Jag tror det var för bättre sömn
Hur många olika tabletter
har jag tagit för det egentligen?

Theralen gjorde mig len
En frisk smak av bitter mint
Drömmarna underhållde mig
En riktig show varje natt!

Mot det mörkare mörkret
tändes Voxra
Helvetet bröt lös
och jag bosatte mig i dess avgrund

Det ersattes med Buspiron
Ingenting hände
Eller mådde jag sämre?

Jag blev trött
Orkade inte vara dyster
Så jag gjorde ingenting
Det fanns inget att göra
Mitt tillstånd är visst kroniskt
Jag försökte bota mig
Det går inte

Det blir lättare att förändra världen

Ritalin tack!
Nice med tjack!
Blev piggare
men livet lika meningslöst

Blodet visade till slut
på ett kaos i min hormonbalans
Levaxin ska göra den fin

Nu skriver jag för första gången på fyra år.
Kanske inte världens bästa dikt.
Men en jävligt bra lista.

Men jag är ändå glad
för att jag får hjälp
Men jag kommer trots det
alldrig att bli glad.





Fri vers av Exi
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-16 12:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Texten känns ärlig och berör. Alla dessa medeciner för att bota en människa... som egentligen är frisk. Så orättvist att den enskildes kaos ska behandlas..... när det är världen som är kärlekslös och sjuk.
(det var mina egna funderingar och ingen analys av texten ??)
2018-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Exi
Exi