Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prästen

Socknens gamle präst var väldigt tankspridd.
En gång när det var begravning, fick han för
sig att det var bröllop:

- Äktenskapet är av Gud instiftat,

Församlingsborna började förvånade att
skruva på sig och harkla sig. Prästen gjorde
ett nytt försök:

- Äktenskapet är av Gud instiftat, och bliver
stundtals så ansträngande, att det leder till
döden.




Övriga genrer (Kåseri) av Dan Myrbeck
Läst 735 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2017-09-06 14:47



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Smidig prälle.
2017-10-27

  agneta pichler
Hahaha

Du e för skojig
2017-10-25

  Solstrale VIP
Livets konsekvens upphöjt i sju, den är bra ju men maka- ber... Liksom en bön om att vara rädd om det man makar... Snyggt ordat! Fyndigt!
2017-10-04

  Bibbi VIP
Du kan då få mig att le.
2017-10-04

  Karina"Kia"
Du är en gåva...
Jag skrattar gott..trots att det är så tankspritt !

Tackar och bugar till döden!
2017-09-29

  Lars Hedlin
Riktigt bra
2017-09-22

  Blått Norrsken VIP
Suverän text som får mig att skratta.
2017-09-11

    Lena Söderkvist VIP
Att vara eller inte vara gift, det blir dödligt i tillräckligt stora doser, vad församlingen än säger.
2017-09-11

    Botox
Jag vill älska och ära dig, och vara dig trogen, tills äktenskapet dör ut.
2017-09-11

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, det kan vara svårt ibland att hålla isär begreppen...
2017-09-08

    Dan Myrbeck
TACK!
2017-09-08

  Anya VIP
*asg* Jaa det gäller att finna sig.
2017-09-07

  Lars Hedlin
Oj ja det kan ju bli lite pinsamt då!
2017-09-07

  M.Eta
Det var att hoppa i fel tunna!! Illa!
2017-09-07

  walborg
Hoppsan - tänk om det dessutom stämde!!!!?
2017-09-06

  Rise Little One
Det lät vettigt i det prästen sa!
2017-09-06

  Maria Sundelin VIP
Det gäller att finna sig
2017-09-06

  Per Drysén
Det har förekommit att det inträffat
2017-09-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Galghumor av fin klass!
2017-09-06

  Eva Helene VIP
Välfunnet av prästen - trots allt! :)
2017-09-06

  överlevaren VIP
Ja så det kan bli....
2017-09-06

  Blomma-Stjärna VIP
galghumor!
2017-09-06

  Ezmeralda VIP
Hoppsan! Men han fann sig ju till slut.
Både allvar och humor.
2017-09-06

    ej medlem längre
Ibland blir det väl så, om det vill sig illa!
2017-09-06

  limerick
Prästen kom alltså till slut underfund med att han ledde en begravning.

2017-09-06

    ej medlem längre
Vilken prillig präst!
2017-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Käre tid så tokigt det kan bli!
2017-09-06

  ULJO
Trots allt fanns det ju en poäng i hans predikan
2017-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck