Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskling min sköna

Älskling min sköna
en ros utan blad
vacker så enkel
i drömmarnas stad
neonljusets skugga
i asfaltens sken
briljerande fager
och själen så ren

Älskling min sköna
en frostnypen knopp
så skön i december
när snön ligger vit
snölandskapets renhet
precis som din själ
så ysterfullt ödmjuk
till kärlekens aptit

Älskling min sköna
en äng i sommarstund
blommande glädje
i hänryckningens tid
dofter av det goda
dem du bjuder på
kärlekens attribut
som ger ro och frid

Älskling min sköna
en vacker diamant
den ädlaste valören
man någonsin kan få
blicken så förförande
och tankar så goda
din hand i min hand
under himmelen blå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 789 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-09-07 21:20



Bookmark and Share


  Sommarina VIP
Vackra ord om kärleken. Så fint att den finns!!
2017-09-11

  soligajag_1 VIP
Här strålar värmen och kärleken varmt!
Vilken lycka och en innerlig känsla!!
2017-09-09

  M.Eta
Vacker och ömsint text!
2017-09-09

  aol
Underbart berörande vackert skaldat
2017-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett underbart och berörande ode till kärleken, den allomfattande.
2017-09-08

    ej medlem längre
Kärleksfulla, ömsinta ord
2017-09-08

  lodjuret/seglare VIP
Tror mig förstå något om olikheter. Likt olika texter och människor kan dras till varandra, trots ordspråkets försök till att göra gemen Sam sak. 'Lika barn leka bäst'. Trots travestin 'Rika barn leka bäst'. Frågan är väl också, hur många bilar kan du köra samtidigt om du har två eller hundra? Eftersom ett jag inte vill 'äta pastej varje dag', läser jaget tilltalande texter blott då och då.
2017-09-08

  Salvation Pepper
"blommande glädje"
Fint!
2017-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Vackert som en mångfacetterad ädelsten!
2017-09-08

  överlevaren VIP
Ömsint ordat!
2017-09-08

    ej medlem längre
Diktens toner flödar och jag nynnar med.

2017-09-08

  Eva Langrath VIP
Vacker kärlekssång
2017-09-08

  StinaJ VIP
En vacker hyllning till kärleken.
2017-09-08

    ej medlem längre
rimmad vacker dag
2017-09-07

    ej medlem längre
Så vackert.
2017-09-07

  Marianne Räf
Så fin var denna !


2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO