Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är en Villanell, skriven våren 2017.


Jag kan ana ljuset

Snart spirar allt som nyss var dött och fruset.
Livet återvänder och ger hopp om vår.
Än är det mörkt, men jag kan ana ljuset.

Allt är så stilla, endast granskogssuset
når hit ner till stigen där jag går.
Snart spirar allt som nyss var dött och fruset.

Jag går mot havet, jag kan höra bruset
från tunga vågor som mot stranden slår.
Än är det mörkt, men jag kan ana ljuset.

Nyss sjöng en fågel här vid ödehuset.
En sång vars enkla budskap jag förstår:
Snart spirar allt so nyss var dött och fruset.

Den sången drunknar nu i orgelbruaet
och plötsligt blir min saknad mycket svår.
Än är det mörkt, men jag kan ana ljuset.

Det är som om jag svävar över gruset.
Jag lämnar inte längre några spår.
Snart spirar allt som nyss var dött och fruset:
Än är det mörkt, men jag kan ana ljuset.




Bunden vers av Evert Adamsson
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-19 10:22



Bookmark and Share


  Emily Whatever
Sorgligt men hoppfullt. Jättevackert!
2017-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Evert Adamsson