Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jobbat på en rad texter som ska läsa mer eller mindre löpande. detta är andra stycket av den tredje delen. som vanligt uppskattar jag kommentarer och konstruktiv kritik.


III: ÄVEN LÅNGT FRÅN MIG(2/3)

XXX
domen kom
drömmer att detta bara ska vara fantasi
en drucken mörk fantasi
tanken på uppvaknandet
en eufori
att höra andning av annat liv
invid ryggen
låta händer känna
invid kroppen som nu har rasat
från de gripande hjärtenävarna
känslan av blanklott i vågspelet

”att klättra utan lina”

får kroppen att skälva
det uppsvällande svallet här framför
vänder hjärtslag till hjärtstopp
kroppen bävar

XXX
avståndet måste överbryggas
meningarna mellan oss måste räcka till
att stapla en annan sanning
i luften där linan
nu dinglar varken uppåt eller neråt
bakåt eller framåt
den gick rätt in och sen ut
från mig till dig
detta betyder något
nu mer än någonsin

”vi har inte klättrat utan lina”

XXX
klättrade vi så till en början
kanske
röster vaga mot fjärran
detaljer
forskande händer
då vi fick tag om varandras
handleder
alla fragment som vi har delat
satt i varandra
fastnat som små tussar
har hört talas om sagor med hjältar
som springer ner i avgrunden
för att händerna och
rösten inte hinner ikapp
den som gått förlorade




Fri vers (Fri form) av Anders Johan Borgström
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-19 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Johan Borgström
Anders Johan Borgström