Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlorarna

barndomsljuva sommarvärme
gräset killar på ryggen
klädfri som nybyggt hus
oreviterad vägg doftar kådvirke
----
framtidsman förväntas
stor stark född gammal
du skall bygga världen
----
ungdomslekar bollspelande, tjejlek
kunde tiden gå fortare än vitröken
himlavalvets kritsräckskoder
ritade med krafter av nytänkt framtid
-----
bli något grabben
sitt inte, sluta dröm
du skall skapa välstånd
----
oförstående blir den framtidströtte
vägvandraren ofrågad vindflöjel
fladdrar med trasade kanter
när barnomstiden blir en tung börda

© Bosse 19 augusti 2017.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-19 15:44



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ord som murbruk
I bred roman vars
Sidor stuckit ut till
läsarens undran
Tål att läsas åter!
;)


2017-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten