Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smartast i klassen

På en kvist,
en åskådare i gult,
sitter kvar som sist

Liksom fast
en flockfågel i trans,
stämplat ut för rast

Då en mask,
en fetknopp i frack,
smartast i sin klass

Löv på löv,
en frossare i blom,
svullen och så röd

På sin kvist,
den gula tar nu sats,
svulten optimist

Nu du mask!
Sekunden är en halv,
satans puttefnask

Och så pang!
Ett gult fyrverkeri,
stendöd talang

Proppmätt rap,
masken gör sorti,
Skytten till sin kamrat:

"Den var sjuk du Björkman,
suttit still i timmar, 
men synd på så färggrann..."




Bunden vers (Rim) av Lizzarde
Läst 267 gånger
Publicerad 2017-08-19 19:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lizzarde
Lizzarde