Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sLant

 

 

 

Det vilar en kvällning utanför mitt fönster

Den tar andetag i vind 

Jag lutar mig mot livet här i norrland

Och ser vinden ta tag i min Lind.

 

Nog har vi haft en sommar  om än blek och kall

har jag simmat bland näckrosor och nakna barn

har jag blundat i gräset nära sol som lagt till vila

Har jag flätat dessa dagar till minnets garn 

 

Nej sommar behöver inte hundra dagar av sol

Men väl en pöl att hoppa i

Kärleksfull gemenskap 

Och det vackra i att bli

 

Det bästa av mig när skuggor mörka

Skratt där livsmod känns svårt

En hand som modig närmar min

 

Och allt som denna sommar blev vårt

 

Blek är dagen nu blott en senkommen timma av liv

Mormors gamla klocka har slagit säng

Väl vet jag rikedom är livet dag för dag

Och inte denna gyllene peng.

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-19 20:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
vacker och stämningsfull vännen kram
2017-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP