Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.dagen.se/kultur/helen-sjoholm-och-malena-ernmans-hyllningssang-till-sankta-clara-kyrka-1.1010458 Egen bild.


Helen Sjöholm och Malena Ernmans hyllningssång till Sankta C


Under tisdagens, och säsongens sista avsnitt av Allsång på Skansen uppträdde Helen Sjöholm och Malena Ernman med hyllningssången "Sankta Clara klocka".

Sångerskornas gemensamma singel släpptes i juni, och är skriven av Fredrik Kempe och Mauro Scocco.

Det är en hyllninggsång till kyrkan, som är känd för sitt arbete mot utsatthet, hjälp för hemlösa och prostituerade, och för öppenhet.

– Sankta Clara står öppen för samhällets mest utsatta människor. Kyrkan är en symbol för humanismen. Låten och texten ligger väldigt nära Helen och mig, sa Malena Ernman i ett pressmeddelande från Roxy recordings vid singelläppet i juni.

Säsongsavslutningen hade mycket höga tittarsiffror, över 1,7 miljoner svenskar såg programmet, enligt Dagens media.


Texten i refrängen lyder:

Sankta Klara klocka

slå för mig

Höj din röst för allt som

vågar slå mot det som sårar

Sankta Klara klocka

slå för mig

För den väg som leder hem

Sankta Klara klocka

slå igen

Idag predikade grundaren av detta fruktbärande arbete i S:ta Clara kyrka i min hemkyrka - Bäckbykyrkan i Västerås - Carl-Erik Sahlberg. Han är mitt nu levande största föredöme. Helt otroligt fängslande att lyssna till hur han tar Gud på orden i bibeln och får de mest fantastiska bönesvar...inte minst bland utslagna.

Det är alltså möjligt att ta Gud på orden också idag i sen och mörk tid och få se ljus gå upp i mörkret. Inspirerande nya möjligheter öppnar sig för var och en som tar budskapet till sig.

I urkyrkan sa folk: "Se hur de kristna älskar varandra" ...och undren var där.

Vi måste tillbaka till Källan som ledde till segrar då och respekt som nu i hyllningssången på Skansen.

Åter till Källan!

"Närma er Gud, och han skall närma sig er." Jakob 4:8




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 854 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-08-20 16:16



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, kyrkan är fin. Å något att längta efter!

Jag har ju dig i vänner/följer, men dina texter dyker inte upp där, utan nu har jag tryckt på följer å hoppas att du dyker upp bland min vänner texter!
Varför har det blivit så?
2017-08-25

  aol
Tack för att du delar med dej kram vännen
2017-08-22

    ej medlem längre
Det är ett föredöme som andra kyrkor borde lära sig av...att vara till hjälp för utslagna!
Mycket fin text!
2017-08-21

  Eva Helene VIP
Så fint och tänkvärt detta!
2017-08-21

  walborg
Fint att Du hörde dem sjunga och att Carl-Erik Sahlberg kommer till Sverige ibland
2017-08-21

  ResenärGenomLivet VIP
Mmm...tillbaka till källan...
2017-08-20

  Carl Mikael Fäldt
Var gång Guds hus helgas-finner jag glädje!

Mike
2017-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP