Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rubbad misstro


i den näst intill obefintliga,
för ögat osynliga glipan
mellan trottoar och väg
spirar späda små björkar i dussintals

fast det av någon envis anledning
bär mig emot
så tränger lika envist som björken
tanken fram på en skapare
vars natur vi inte kan omfatta

som gör mig så liten
så stor

"humus är saprofytiskt nerbrutna växt- och djurdelar i förnan, vars ursprung inte längre kan identifieras med blotta ögat. Den viktigaste källan till humus är lignin som blivit modifierat av brunrötesvampar och mjukrötesvampar"

det kan vi lära oss och förstå
men varför ?

min tro på att vi är ensamma i världsalltet
förstärks





Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-20 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP