Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han tål absolut inte yttrandefriheten

Så självgod och arrogant
styr med järnhand och
stövlarna ekar hårda
mot golvet i regeringshuset
piskan ligger väl i hand
redo att agera slå mot
de oliktänkande som
går sin egen väg och
bär helt andra åsikter
diktatorn kan gorma
ryta så kinderna blir
alldeles rödfärgade
den som inte lyder
skrivna sagda order
blir tillrättavisade
han tål absolut inte
yttrandefriheten
och demokratin verkar
också vara i vägen
diktatur är vad han
gladeligen ser upp till
han ska känna av
att han är på fel väg





mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-21 14:26



Bookmark and Share


  aol
Politik kan vara så ond, bra skrivet.
2017-09-01

  Larz Gustafsson VIP
INGEN kristen borde besudla sig med politik.
2017-08-24

  M M Mannheim VIP
Det märkliga är att arbeta man i politikernas närhet, de som är i makten ser man olika på dem!
2017-08-21

  Larz Gustafsson VIP
Frågan är om något politiskt parti egentligen står för full yttrande- och tryckfrihet.
Vad händer om man kritiserar den s k HBTQ-rörelsen?
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP