Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På pedistal

 

 

I de amerikanska sydstaterna 

dras ner

en staty av en av konfedrationens soldater.

 

 Denna soldat som bara har gjort sin plikt

mot det land där han bor.

 

Han som i stridens hetta

sett hur han kamrater har stupat

dött av skottskador som inget hjälp fanns emot. 

 

Den enskilde soldaten som kännt lukten

från förmultande lik

i leran och i hettan där soldatforor 

dragit fram.

 

Ska han då inte får stå på pedistal 

för andra till lärdom

av krigets vedervärdiga slaktande!




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-21 16:34



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Så kan man se det, en aspekt man inte ser i media, som betonar helheten i symbolen. Annorlunda förstås med ryttarstatyn med generalen Robert E. Lee, som var mera storskalig och trosviss i sitt slaktande. Läste att någon tyckte att hästen kunde stå kvar, då den var oskyldig.
2017-08-23

  ResenärGenomLivet VIP
Att lära av andra har människan väldigt svårt för...om vi lärde oss av det förflutna skulle världen nog se annorlunda ut...
2017-08-21

    ej medlem längre
Så sant! Fin text!
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP