Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På två hjul igen

 

Efter år av muskelvärk

modlöshet och trötthet

gränslar jag åter två hjul

nu mountainbiken

racercykeln får vänta

kroppen protesterar

benen stumnar

hjärtat bultar

ansträngd andhämtning

 

Inget av min gamla ork finns kvar

får ödmjukt börja från noll igen

sextio års cykelträning är borta

Vätternrundor och fyrtiomilalopp

ett minne blott för musklerna

för konditionen likaså

i huvudet lever de dock kvar

 

Envist trampar jag på

musklerna skriker

rumpan öm av ovana

fartvinden svalkar svettig kropp

gruset knastrar under däcken

 

Beslutet är fattat

jag ska tillbaka

inget får komma emellan

inte muskelsjukdomen

inte åldern

 

Mountainbike på stigarna

Racerhoj på vägarna

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 290 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-21 17:26



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
God hjul igen, vännen!
Skönt att hjulen börjat rulla igen,
så sakteliga! Men ta det gärna lite varligt, nu i början... eller som en känd idrottsprofil en gång sade:"Konsten med träning är att träna upp styrkan i kroppen, inte ur den!

God luck, med träningen
och tack för en inspirerande inställning med sisu!
2017-09-03

  Ann V Åhsberg VIP
Låter positivt det här, men jag håller med Senta ... det är inget du tjänar på att ta i för fort. Glad för din skull.
2017-08-22

  Chawa VIP
En genuin text fylld av viljestark livsglädje och kämpaglöd!! Framsteg och lycka önskar jag dig!
2017-08-22

    ej medlem längre
Skönt att komma ut igen! Akta dig bara för att bli kall när kroppen blir svettig, det är väldigt lätt att få återfall av polymyalgi!
2017-08-21

  ULJO
Man får jobba i den takt kroppen orkar med. Inte efter huvudet vill. Lycka till
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg