Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BORT FRÅN DIG

 

Grått täcke

lagt över dagen

 

ledan klafsar

långsamt i lera

 

porslin krossat

av raseriets nävar

 

rodnad stoppljus

på kinden

 

glädjen nedsmutsad

av rädslans svärta

 

din ilska tafsar

på mig utan lov

 

du gör det

igen och igen

 

imorgon är allt

som vanligt

 

tror du

 

men jag tar ännu

ett steg

 

bort från dig




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 781 gånger och applåderad av 29 personer
Utvald text
Publicerad 2017-08-21 17:35



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
sjudande, bubblande känslor
i mörkrets makter
formade till flytande
dikt
2017-08-28

  Judas Ekholm VIP
Fenomenal svärta, utan sentimentalitet eller såsiga offerkoftor. Bokmärks naturligtvis. Skall läsas ånyo när jag är färdigbehandlad.

Men alltså, brutalt bra!
2017-08-24

  Janina Kaminska
Tar hem din fantastiska text.Tack!
2017-08-23

  M.Eta
Ta några steg åt gången, bort, bort! Innehållsrik text som beskriver elände!
2017-08-23

  Lehva VIP
Du beskriver det hopplösa och fula i någons vanmakt. Igenkännande. En fantastisk text. Sparar.
2017-08-22

  Blomma-Stjärna VIP
stark text -tänker mig den som början på ett avslut på en relation med starka men destruktivt skruvade känslor - återkommande kränkningar från diktduet med förväntningar på att allt återgår till det vanliga "tror du men jag tar ännu et steg bort från dig"
2017-08-22

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Gav en applåd men var egentligen fel.
En öppen dikt i raseri om besvikelse.
Hoppas om förändring och att du kan
njuta av sensommaren.
Kram TBG.
2017-08-21

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiska ord som man kan läsa mycket bakom...
2017-08-21

    ej medlem längre
Kärnfullt och starkt berättat om vikten av insikt och integritet när en havererad relation ska hanteras.
2017-08-21

  Petter Wingren
Många fina formuleringar utifrån en stark känsla av olust.
2017-08-21

  ULJO
Håller med Zavanna
2017-08-21

  Anya VIP
komprimerat och starkt. Håller med Marita, det finns styrka i orden.
2017-08-21

  Marita Ohlquist VIP
När hinken är full så rinner det över!
Slutet förmedlar styrka och beslutsamhet.Bra.
2017-08-21

    ej medlem längre
Livet är en resa och våra känslor är dess trappsteg....uppåt eller neråt, vilket vågar vi?
2017-08-21

    ej medlem längre
Du målar så skickligt bilder av vad ilska kan göra med en relation, om den får för mycket spelrum och inte är förlösande.
2017-08-21

    ej medlem längre
När respekten för andra inte längre finns eller kanske aldrig funnits. En stark text som andas en slags frihetskänsla..
2017-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP