Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomheten

Att fylla min tomhet
Är ett omöjligt arbete
Det ni ser är ett skal
En mask är mitt anlete
Jag kan inte fyllas
Ens med en kanon
Över min avgrund
Behövs den längsta bron

Be mig inte beskriva
Känslan av tomhet
Det enda jag kan säga är
Att den är det enda jag vet
Jag har försökt fylla den
Med känslor och materiella ting
Men mot mitt inre eko
Hjälper absolut ingenting

Jag är som Grand Canyon
Som försöks fyllas med vattenpistol
Folk kan gilla att titta på mig
Och kanske tycka att jag är cool
Men inuti finns ett vakuum
Ett stort och svart hål
Jag är en ballong nära explosion
Men jag kommer aldrig i mål

Fyll mig
Jag ber dig
Ge mig innehåll
Ge mig en annan roll

Jag vill inte vara tom
Jag vill inte vara trasig
Jag vill inte vara sjuk
Jag vill inte vara knasig

Skänk mig mening
Ta bort min tomhet
Fast den ju är
Det enda jag vet




Bunden vers (Rim) av Emily Whatever
Läst 256 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-08-21 23:43



Bookmark and Share


  Moirin
Den här dikten är så vackert naken. Känner igen mig i det du beskriver. <3
2017-09-13

  aol
Så rakt från hjärtat djupt berörande och i vissa delar så igenkännande,
2017-08-22

    Lars J
"Fyll mig
Jag ber dig
Ge mig innehåll
Ge mig en annan roll"

Äkta lyrik!
2017-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Emily Whatever
Emily Whatever