Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Artikel från TT Nyhetsbyrån


Flathetens förlovade land

Den dömde bankrånaren Clark Olofsson har fått tillbaka sitt svenska medborgarskap. Det innebär att han kan återvända till Sverige när han snart släpps ur belgiskt fängelse.

Clark Olofsson eller Daniel Demuynck som han numera heter, avsade sig 1996 sitt svenska medborgarskap för att bli belgisk medborgare. När han 2009 dömdes till 14 års fängelse i Sverige för bl.a grovt narkotikabrott, dömdes han samtidigt till livstids utvisning. Att han nu återfått sitt svenska medborgarskap betyder att han kan återvända till Sverige när han blir en fri man senare i år. Det är möjligt sedan Sverige öppnat för dubbelt medborgarskap.

Den som förlorade sitt svenska medborgarskap före 1 juli 2002, med anledning av att man sökt och fått ett nytt medborgarskap, den kan från och med 1 april 2015 anmäla att man vill ha tillbaka det svenska medborgarskapet. Då skickar man in en anmälan till Migrationsverket i Norrköping, säger Ingegerd Widell, verksamhetsutvecklare på folkbokföringen på Skatteverket.

Om Olofsson väljer att komma hem till Sverige, får 70-åringen också rätt till garantipension och kan söka bostadstillägg.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-08-22 20:45



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Sanslöst galet!
2017-08-23

  Ingrid Trolle
Makalöst!
Tack för upplysningen!
2017-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP