Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i glödgad vrede


massmedia har alla diagnoser



du kommer med nyheter
om vad som hänt
men du väljer alltid katastrofen
du kastar oss i ansiktet

t o m lilla My
är bättre på att hålla en hemlighet

ibland känns det som att du vill kväva oss
inte upplysa
du kanske inte vet nåt själv

ibland känns det som att du hatar oss
som försöker andas och finna en stunds ro
och ännu vill tro på kärleken

du vill störa vår sinnesfrid
du vill rubba oss
du hetsar fram vår rädsla och vrede

hela du är som ett barn utan föräldrar
som Trump
som en galning

men just eftersom du är som ett barn
blir det svårt att kalla dig galning
vem ska egentligen ta hand om dig

vet du att jag är trött på dig
så innerligt trött
på din ångest

jag stänger ner nu
du får skrika dig hes nånannanstans
jag vet att världen mår illa

men jag har en familj att skydda
två barn som ännu kämpar med att försöka tro
på att du en dag ska nyktra till

sluta att gallra
sluta kasta ondska på oss
lär dig då äntligen att livet inte är lätt

ditt svartvita helvete
kan du ta och trycka upp i arslet
då kanske det känns lite skönt för dig med

så dra nu åt helvete
vänd om...studera.....finn sanningen:
har vi ingen tro kvar så dör vi




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-23 08:35



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Sanningen står att finna
I raderna utanför
Någon annanstans
"Omanipulerat"
Att själv upptäcka.
Bra rutet!

2017-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP