Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dystopi

 

 

 

vad det lider kommer tider

svåra och plågsamma

maran dig rider

tiderna blir kostsamma

 

fattighet och misär

mat har blivit bristvara

den rike inte längre rik är

inget finns längre att undvara

 

säg tror du på en sådan värld?

kanske den skymtar bak nästa krön

när jorden drabbas av ofärd

när du den sista är i kön

 

människan gräver sin egen undergång

girigheten har ett högt pris

människan sjunger sin sorgesång

drabbad av högmod och hybris




Bunden vers av Öknens Ros VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-23 14:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
i sanning en dystopi

fast blickar vi bakåt så nog var det så
även då
klasskillnader....
2017-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP