Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärleken är inte given.


Ett förlorat land

Jag söker ett förlovat land
där löften lovar allt så stort
jag möter dig vid slottets port
i dina ögon tänds en brand

Du kysser mig ikväll
mamsell
din kärlek gör mig evigt säll
vi möter natten här
så kär
i sällskap stillas vårt begär

jag följer solen genom dagen
i kvällen finns så mycket mer
där tar jag det som kvinnor ger
och kysser liv i förslagen

kärleken är så skör
mon fleur
dess toner nog mitt hjärta hör
du ser en romantik
unik
när damer spelar skön musik

elden brinner i ditt sinne
svekets smak är inte mild
din blick av raseri är vild
slottet bleknar till ett minne

min glädje vänds till skam
madame
vår kärlek dör i nattens glam
min önskan i din hand
blir sand
kärlek är ett förlorat land

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Annat versmått) av Peter Söderqvist
Läst 437 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-09-01 07:22



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fantastisk dikt...gillar
2017-12-05

  Alysse VIP
Ja, Kärleken är oförutsägbar
Du skriver så fint!

2017-09-02

    ej medlem längre
ja,detta är bra Peter!
2017-09-02

  djungelnslag
så vackert och berörande
2017-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Fin och berörande text om hur kärleken förvandlas från glädje till sorg!
2017-09-01

  DavidM VIP
Du lyckas i texten fånga kärlekens olika skiftningar. Det är finsstämt, avskalat och väldigt berörande.
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist