Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Faktionen Myggor och tigrar skrevs som en kritik mot sexismen. Men existerar längre kvinnan om hon utplånas för att ersättas av "hen"? Är "hen" den dominerande manliga kulturen som förtränger det kvinnliga? Hjälper då en betraktelse av Stockholm och Tibet


Faktion

I gränslandet
Faktionen
Bekänner jag

Det religiösa
Psykologiska
Juridiska

Myggor och tigrar
Jaget skapar ett ethos
Och placeras i selva oscura

Finns vi kvinnor
Eller döljs vårt väsen
I hen?




Fri vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-25 13:04



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Jag använder "hen" när jag pratar om någon som jag inte vet könet på. Exempel: "Hen hade en stor svart rock och en stor mössa som hängde ner över ansiktet."
Det gick alltså inte att se om det var en man eller kvinna.
2017-09-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Bra fråga om kvinnor?
Jag tycker "hen" används och tillhör hönslada, bland människor bör inte används!
2017-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP