Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att delta i poetry slam


med en tanke att kanske testa

en paus
en paus
en paus
paus paus paus paus
så du hinner tänka efter
vad är det han har skrivit
vad är det han säger
aldrig i livet
paus paus paus paus paus
en paus ger en tid att andas
en större paus ger en tid att andas djupt
må så vara
en paus finns även till för att
lyssna känna efter smaka fundera på det
som precis har sagts
förstå dess innebörd lite mer på djupet
skojar du
glöm det
pauuuuuus
så det sagda kan sjunka in
för att lära sig bättre
jag har inget att komma med
jag har inget att lära ut
paus paus paus paus paus paus paus
en paus för att orka jobba vidare
vaddå orka jobba vidare
ett avbrott
det är ju det det är
det förstör ju mitt flöde min energi
sitta där och sörpla kaffe
snacka skit om fuffens
paus paus paus paus paus
ger dig
sluta upp med det där
in i väggen
ja där får du ligga och pausa bäst du vill
vad säger du
den stora pausen
det tar vi sen
det har vi inte tid med nu
nu är det livat
jobbat
skyndat
producerat
konsumerat
surfat googlat
feijat svepat swishat fort
så ingen lägger märke till
att jag inte ens duger till att
pinka hål i nysnö
ingen paus nä
ingen paus nu
ingen paus alls
glöm pauser
skynda på
skynda dig
genom livet
du hinner mer
du mår bättre för
du har ingen tid att känna efter
bra det
paus
skit i det du
paus paus paus paus paus paus paus paus
va
nänänä
folk kan komma på dumma idé
typ en kram eller annat sliskigt
paaaus
börja gilla varandra
paaaaaus
ställa upp för varandra
paaaaaaaaus
rent av älska
paus från pausen
det är det som gäller
sluta pausa
aldrig mer en paus
var rentav rädd för pauser
de bara förstör
vårt fina liv
akta lacken
döda pausen
punkt nu

lev




Fri vers av christian hüls VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-08-25 16:43



Bookmark and Share


  Respons VIP
Jag tar en paus och funderar på det du skrev ...
2023-07-17

    ej medlem längre
Ett vattenfall av ord som rinner uppför berget, bruset stegrar sig som en vildhäst på jakt efter det möjliga, men hamnar ohjälpligt i parentesen, kvar är: med en tanke att kanske testa - lev. Och kanske är det som gör att det ligger en så fin tonstruktur över hela texten, trösten i sig förändrar. Ett gott arbete.
2017-08-25
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP