Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv i Lviv

Där mellan blickens tröskel och bladens tunna svar, framburen av tid, under en antik bro.
“What’s going on”, sjunger en död i konstgjort ljus.

Rytmen är annorlunda när du jagar trottoarer och är på jakt efter en fråga när doften av bläck väcker orden.

Det var namnet som gjorde hoppet från Bookworm, till Rönnells och en gulnad volym av Flaubert. De nattliga förflyttningar för att stjäla en mantel, ett täcke Salammbô.

Moln

Världen rids av ljusspiraler, tatuerande änglar, beledsagade minioner runt Rynoktorget och fransk blåsorkesterrap.

Du sitter på kafeet Under stjärnorna och upptäcker att bakgrundsmusiken döljer vardagsljuden och undrar, vad är det du sett?




Fri vers (Fri form) av Ulf D VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-08-26 12:24



Bookmark and Share


  Gena
"Rytmen är annorlunda när du jagar trottoarer och är på jakt efter en fråga när doften av bläck väcker orden." ger otrolig igenkänning i tankars vandring. Snyggt.
2017-09-16

    ej medlem längre
vilken resa du tar läsaren med på. från birger jarlsgatan till kartago och vidare till ukraina.
och jag hör vardagsljuden bakom musiken där på cafét.

2017-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP