Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evangelium

Evangelium
glatt budskap
inte
glättigt
evanhalium

inte sprättigt
evanhelium
inte präktigt
inte deppigt
evanvalium

Ordet är inte
ordet

inte rätt antal
bokstäver stavelser
fördelade på
rimligt antal
betydelsebärande
enheter
meningar
stycken
inom
ramverk av
korrekt syntax
ordnade så
inbördes
att intellektuell
klarhet utesluter
varje form av
missförstånd

men lösgjorda
befriade
tolkningsbara
trovärdiga
förhållningssätt
i förtätade ögonblick
löst relaterade till
andra förtätade
ögonblick
möten språk
förtätade

där hela uttrycket
genomsyras av
angelägenhet
doppad i dyrköpt
tillåtenhet

att jag inte går sönder
när jag går sönder

omsluten av
friheten från
att omslutas

helt uppfylld av
ickeuppfyllelse

i respektlös respekt
älskad värderad
tagen i bruk
av ingen
och ALLT

som osynlig
strålglans

labil
stabilitet

osårbart
onåbart
genomfluten
transparens

som solsvalka
solkall klippa

evangelium
genombrottet
när flod blir berg
berg blir flod

graven
en pulserande
livmoder




Fri vers av Petter Wingren
Läst 304 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-27 15:47



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Evangelium är ALDRIG oförargligt. Är det oförargligt har det mist sin sälta.
Det alla flumkarismatiker retar upp sig på är att sanningen förkunnas och så försöker man skapa ett motsatsförhållande mellan kärlek och sanning, ett motsatsförhållande som de facto inte existerar.

Det du "förkunnar" här är inte evangelium. Evangelium är Guds kraft till frälsning, till förvandling. Evangelium handlar om JESU BLOD och KORSET. Men se, det är inte fint nog i de kultiverade salongerna.

2017-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren